Bulivan

2014.10.12. 14:45

Az Illés nagy slágerei a Veszprém Arénában

Veszprém - Fennállásának 50. évfordulója alkalmából nagykoncertet ad december 13-án a Veszprém Arénában az Illés zenekar.

Szabó Péter Dániel

A Napló idén ötödször szervez karácsony előtti nagykoncertet, Presser Gábor, Demjén Ferenc, a Republic és az Edda után idén is különleges zenei csemegével kedveskedünk olvasóinknak, hiszen december 13-án a legendás Illés-slágerek csendülnek fel a Veszprém Arénában. Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs lesz a főszereplője a minden bizonnyal emlékezetes beatünnepnek.

Az együttes három egykori tagja (Pásztory Zoltán dobos 2005-ben, míg Illés Lajos billentyűs 2007-ben hunyt el) feladatának tekinti, hogy emlékművüket átadják a fiatal generációnak. Erre kiváló lehetőség lesz a veszprémi élő koncert, ahol minden bizonnyal több generáció táncolhat majd együtt a jól ismert Illés-slágerekre. A zenekar fiatal előadókkal és feltörekvő csapatokkal kiegészülve nagyívű koncertet ad december 13-án a Veszprém Arénában, ahova szeretettel várják minden régi és új rajongójukat. Jegyek vásárolhatók október 14-étől!

Az Illés együttes klasszikus korszakát 1964-től 1973-ig élte Illés Lajossal (billentyűs hangszerek, zeneszerzés), Szörényi Leventével (ének, gitár, zeneszerzés), Bródy Jánossal (gitár, szövegek), Szörényi Szabolccsal (ének, basszusgitár) és Pásztory Zoltánnal (dobok). Ekkor a csapat a Metro és az Omega mellett az ország legnépszerűbb zenekara volt. Legutóbbi fellépéseik 2005 augusztusában voltak Csíkszeredán, valamint a Sziget fesztivál nulladik napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!