Bulivan

2015.07.15. 17:50

VeszprémFest: Roger Hodgson nyitotta a sort

Veszprém – A legendás brit zenekar, a Supertramp alapítója és dalszerzője, Roger Hodgson koncertezett a VeszprémFest nyitónapján a Szentháromság téren.

Szabó Péter Dániel

Az elmúlt napokban a Rozé-, rizling- & jazznapok is szép tömeget vonzott minden este Veszprém belvárosába, ám az igazi népvándorlás szerdán indult meg a vár irányába, hiszen az anyarendezvény, a VeszprémFest nyitányán Roger Hodgson és zenekara muzsikált. A legendásnak is bátran nevezhető brit progresszív rockbanda (el)ismertségét jól példázza, hogy elővételben elkeltek a jegyek a 65 esztendős, Magyarországon első alkalommal fellépő zenei ikon előadására, s a Szentháromság teret megtöltő nézőknek nem is kellett csalódniuk.

 

A Breakfast in America, a Give a Little Bit vagy épp a Dreamer ugyanúgy szólt, mint egykor, a négytagú zenekar kiváló hátteret biztosított Hodgson előadásához. Merthogy a produkció elsősorban róla szólt, ennek megfelelően szólólemezeinek legjobb dalai is felcsendültek a veszprémi éjszakában a fesztivál emlékezetes nyitónapján.

 

A VeszprémFest helyszínét élőben is nézheti. Kattintson ide!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!