Bulivan

2013.07.20. 10:18

Harminc éves a legendás punkbanda

Nem volt megállás pénteken sem az Alfa Fesztiválon. A Cseri-parkerdőben olyan bandák zúztak a színpadon, mint az Ossian, a Zorall és a 30. születésnapját ünneplő Aurora.

Szabó Péter Dániel

Az idén debütáló szabadtéri dzsembori második napján újfent ezrek zarándokoltak ki a város határába. Nem is jöttek hiába, újfent színvonalas volt a zenei felhozatal.

Már kora este kiváló hangulatot varázsolt a nagyrétre a klasszikus magyar dalok rock átdolgozásaival operáló Zorall, míg a legnagyobb slágereivel érkező Bikini vagy a rock katonáiról daloló Ossian több generációt vonzott a nagyszínpad elé.

Persze a többi helyszínre is érdemes volt ellátogatni. A Dumaszínházból ismert Szupkay Viktor humorbonbonjai után a rock és a metál jegyében a Grenma, majd az örökifjú Kalapács Józsi és bandája késztette ördögvillázásra a fesztiválozókat, míg a hip-hop kedvelői az Akkezdet Phiai modern költeményeknek is beillő szövegeit hallgathatták. A tinilányok is megkapták a maguk csapatát, az Ivan and the Parazol lendületes koncerttel igazolta jó hírét.

A szombati zárónapon minden eddiginél veretesebb program várja a fesztiválozókat Várpalotán. A nagyszínpadra Lord és a Ghymes mellett jön a Sipos F. Tamással felálló Republic, a Colorstar és Sub Bass Monster is. A kisebb zenei helyszíneken pedig olyan előadók/zenkarok muzsikálnak majd, mint a Hősök, a Belmondo, a Balkan Fanatik, az Akela, a Prosectura és a Blues Company.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!