Borosta

2015.02.25. 15:30

Mutassuk meg a világnak! - Kemény Dénes szerint sok fiatal tehetség él hazánkban

Kemény Dénes legendás vízilabdaedző is bekerült az egyik ismert férfimagazin által meghirdetett, az év férfiját kereső szavazás egyik kategóriájába.

Polgár Tibor

A magyar férfi vízilabda-válogatottat szövetségi kapitányként három olimpiai aranyéremig vezető tréner szerint minden olyan ember munkássága példaértékű, aki nemzetközi szinten népszerűsíti az országot. Kemény Dénes elárulta, számára édesapja szolgált mintaként.

– Édesapám tömör megfogalmazása és világlátása sok mindenben iránymutató volt számomra. Játékosként ő volt az egyik legnagyobb kritikusom. Azonban miután én is edző lettem, sokkal megértőbb lett, és engem is arra biztatott, hogy ne legyek olyan szigorú magamhoz. Fiatalkorom másik meghatározó személye a szomszédunkban lakó Koncz Gábor volt, aki elfoglaltságai ellenére mindig szakított időt arra, hogy beszélgessen velem, és sokszor szerveztünk közös programokat is – mesélte Kemény Dénes, aki elismerően nyilatkozott a mai magyar generációról.

– Rengeteg fiatal tehetség él Magyarországon, legyen szó tudományos munkáról, művészetről vagy sportról. Szerintem azonban nagyon fontos, hogy ezt nemzetközi szinten is megmutassuk. Életem legjobb pillanatai közé tartozik a három olimpiai döntő, amikor az egész világ látta, mire képes a magyar csapat – fogalmazott a vízilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya. Hozzátette: az elért sikerek mindig a játékosok tehetségének és alázatának köszönhetőek, hiszen egy edző erőfeszítései semmit nem érnek a csapat nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!