Borosta

2012.09.12. 15:34

Kúsznak, futnak, lőnek

Veszprém - Egy növekvő népszerűségű katonai szimulációs extrém-sporttal, az airsoft-tal ismerkedhetnek meg azok, akik szombaton ellátogatnak a megyeszékhelyen rendezett nyílt napra.

Szabó Péter Dániel

Ez a nem mindennapi sport hazánkban a 2000-es évek elején-közepén indult hódító útjára, de a mai napig jobbára ismeretlen a szélesebb publikum számára. Igaz ez annak ellenére, hogy az ország minden területén működnek kisebb-nagyobb közösségek és sportegyesületek, amelyek a sportélet szervezésével és biztonságos, legális játékkörülményeket teremtve hétvégenként több száz fiatalt és öreget mozdítanak ki a hétköznapok forgatagából, mondja Sipos István, a hétvégi nyílt nap egyik szervezője.

- Az airsoft játékosok terepruhába bújva, katonai taktikákat utánozva kúsznak-másznak, futnak és őrködnek végig néhány órát vagy akár több napot is. Cél, hogy az itt használatos, alacsony energiájú légfegyverekből kilőtt, hat milliméteres, biológiailag lebomló gömblövedékkel eltaláljuk az ellenfél csapatának játékosát. Mindehhez kötelező védőfelszerelés a magasabb kívánalmaknak is megfelelő mechanikai védőszemüveg - teszi hozzá. A valódi körülményeket szimuláló, hóban-sárban, játék légfegyverekkel vívott harc sok fiút és lányt vonz, de az airsoft mégis a szabad levegőn, aktív mozgással, közösségben eltöltött kikapcsolódásról szól. A közösségek összetartó ereje a játék- és biztonsági szabályok szigorú betartásából, a becsületes játékból és a társak, szervezők tiszteletéből eredeztethető.

Ami az említett nyílt napot illeti, szeptember 15-én szombaton reggel kilenc és délután három óra között Veszprémben, a Jutaspuszta-Újmajorban található volt katonai bázison várják az érdeklődőket. Alkalom nyílik a játék kipróbálására, de tartanak airsoft bemutatót és videóvetítés is.

 

Címkék#airsoft

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!