• cikk kép
  Illés a balett mellett döntött

  Sümeg - Az Amerikai Egyesült Államokba jár tanulni Oláh Tamás, a Broadway Tánccsoport vezetője és koreográfusa, aki meghonosította Magyarországon az Alvin Ailey iskola stílusát.

 • cikk kép
  Baranyai Máté: rendőrből lett művész

  Két nehéz pályán is elindult. Bár a rendőrségből elege lett, a költészetet nem adná semmiért. Baranyai Máté ma irodalmi estek főszereplője.

 • cikk kép
  A jövő szupergépei

  A Lockheed Martin által kifejlesztett nyolcvanfős utasszállító 2,5 óra alatt teszi meg az Amerika keleti és nyugati partvidéke közti távot.

 • cikk kép
  Bőrünkön lesz az érintőképernyő

  Cicret Bracelet néven futurisztikus kütyüre gyűjtenek az internetezők: egy karkötőbe nagyon apró projektort és nyolc érzékelőt szerelnének, ami a felhasználó karjára mutatna.

 • cikk kép
  Vízálló, ütésálló, sőt, mínusz 10 fokig fagyálló akciókamera

  Jelenleg a GoPro-modellek erősen dominálnak a sportkamerák piacán, ám a Ricoh WG-M1is kiváló alternatíva lehet mindazoknak, akik egy jó minőségű akciókamerát szereznének be a nyaraláshoz vagy extrém kiruccanásokhoz.

 • cikk kép

  A walkie-talkie-hoz hasonlóan beszélgethetünk az Onyxszel

  Star Trek kommunikátor

  Egy San Francisco-i start-up-cég, az OnBeep idén több mint 6,25 millió dollárt gyűjtött össze az Onyx nevű vezeték nélküli kommunikátoregységére, ami semmilyen okosórás vagy okostelefonhoz hasonló képernyővel nem rendelkezik, mégis walkie-talkie-szerűen lehet vele kommunikálni.

 • cikk kép
  Harmincéves lettem én

  Az ember ezzel nem is törődik mindaddig, amíg a világ fel nem hívja rá a figyelmét.

 • cikk kép
  Megvan a magyarázat a részegség utáni gyengeségre

  Körkép – Ha gyorsan iszik sokat, azt az immunrendszere nem fogja tolerálni. Megvan a magyarázat a részegség utáni gyengeségre.

 • cikk kép
  Tippek: igy lesz boldogabb az új esztendő!

  Egy pszichológiai szakoldalon egy világcégekkel dolgozó sikeres tanácsadó osztott meg kilenc egyszerű tippet azért, hogy sokaknak legyen boldogabb az új éve.

 • cikk kép

  A legfontosabb, hogy semmit ne erőltessünk

  Tippek macskajajra

  Nyakunkon a szilveszter, ilyenkor megeshet, hogy mélyebben nézünk a pohár fenekére. Jól jöhet néhány tanács a másnaposság kikúrálására.

 • cikk kép
  "Butaság, hogy nem vagyunk erősek" - A tapolcai testépítő vb-második lett

  Összetevők: napi egy-másfél kiló csirkemell, másfél kiló zöldség, 300-400 gramm rizs. Több hónapnyi kőkemény edzés és 16 hét szigorú diéta. Az eredmény: világbajnoki ezüstérem.

 • cikk kép
  Anyanyelve a néptánc - Beszélgetés a Junior Prima Díjas Kiss Balázzsal

  Anyanyelvként tekint a néptáncra, és úgy érzi, a hivatásával járó minden lemondásért, fáradtságért teljes mértékben kárpótolja a közönség szeretete. Kiss Balázs Péter néptáncos megkapta a 2014. évi Junior Prima Díjat a magyar népművészet és közművelődés kategóriában.

 • cikk kép
  Halászlét csak férfiasan – alapigazságok az alapléről

  A halászlét férfiak főzik, ezt a jogot a karácsonyi szeretet sem írhatja felül. Egy jó halászlé zsíros, hagymás és csípős. Ne engedjünk a kondér közelébe senkit, aki másképp gondolkodik.

 • cikk kép
  Beszélgetés Dombóvári Istvánnal a humorról (videóval)

  Dombóvári István a Dumaszínház alapító tagja. A humoristával a hazai stand-up kezdete óta eltelt időszak mellett a rádiózásról és arról is beszélgettünk Veszprémben, hogyan fogadják rajongói komolyabb hangvételű írásait.

 • cikk kép
  Fürjekkel foglalkozik Miczák László -– A család teszteli a tojásokat

  Veszprém - Nem is tudom, mióta ismerjük egymást, de abban biztos vagyok, hogy évek múlva is ilyennek fogom látni: végzi a munkáját, gyors, mégis türelmes, barátságos, közben meg szinte szétfeszíti az energia. Kattognak a fogaskerekek, Miczák László mindig töri a fejét valami jó dolgon.