Borászat

2017.05.05. 17:18

A hegy hírnevét öregbítik

Somlóvásárhely - Késői szüretelésű juhfark érte el a legmagasabb pontszámot a Nagy-Somlói Borvidék borversenyén.

Penk Tímea

Bogdán Lilla marketingvezető vette át a jutalmat Kovács Zoltán államtitkártól, aki elismerését fejezte ki a verseny díjazottjainak.

Hangsúlyozta, a somlói bor kiváló minősége mellett az is szép, hogy sokan beneveztek a versenyre, köztük kispincészetek is. Az államtitkár tájékoztatást adott a térség pályázati sikereiről: turisztikai fejlesztésre közel háromszázmillió, kerékpárút építésre több mint száztízmillió forintot fordíthatnak a pályázók.

A Pápa-Ajka-Devecser-Celldömölk térségében termelt borok versenyének az eredményhirdetésén Bogdán József, a hegyközség elnöke és Tóth Péter hegybíró ismertették, hogy 75 mintát értékelt a szakmai zsűri, majd megköszönték a rendezvény támogatóinak a közreműködést. A díjnyertes juhfarkot furmint-hárslevelű cuvée és hárslevelű követte. Az aranyérmesek között szerepelt Zeus jégbor, juhfark, rizling, furmint, Irsai Olivér, sárga muskotály, szürkebarát és többféle cuvée.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!