Belföld

2014.07.10. 17:38

Diplomamentő program

Veszprém – Hétfőtől lehet pályázni a diplomamentő programba. A képzőhelyek kiválasztása után a jelentkezők nyelvi szintfelmérő alapján kerülhetnek be az ingyenes képzésbe.

Marton Attila

A nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamokra azok jelentkezhetnek, akik már letették az államvizsgát, és csak a nyelvvizsgájuk hiányzik a diplomájukhoz. A részvétel feltétele, hogy a jelentkezőnek ne legyen hallgatói jogviszonya, és vállalja az államilag elismert középfokú nyelvvizsga megszerzését, olvasható a programot szervező Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) tájékoztatójában.

A szintfelmérőn elért eredmény mellett a jelentkezésnél előnyt jelent, ha valaki regisztrált álláskereső, ha az első diplomájához szükséges a nyelvvizsga, ha a tartózkodási vagy állandó lakóhelyén a munkanélküliségi ráta az országos átlag feletti, illetve ha diplomája megszerzéséhez elegendő az általános középfokú nyelvvizsga, közölte érdeklődésünkre Soós Andrea, az OFA programvezetője.

Hozzátette, Veszprém megyében Ajkán, Pápán, Tapolcán és Veszprémben tervezik képzések indítását. A programban angol, német és francia nyelvekből szerveznek 120, 180 és 240 órás tanfolyamokat, a résztvevőknek 2015. december 31-ig kell megszerezniük a nyelvvizsgát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!