Belföld

2008.04.21. 02:27

<u>Veszprémi siker a színjátszófesztiválon</u>

<b>Veszprém</b> - Három napig az amatőr színészeké volt a színpad a városi művelődési központban az Arany Deszka országos minősítő színjátszófesztiválon.

Gaál Julianna

Az idei fesztivál különösen látványos volt - emelte ki értékelésében Nagy András László zsűrielnök -, a diákcsoportoktól érett felnőttprodukciókig láthattunk előadásokat, és a választott játékstílusok is sokrétűek voltak. 


Különösen látványos volt az idei fesztivál

A fesztivál annyiban is eltért az előzőektől, hogy most ismét a kiemelkedő színészi teljesítményekre terelődött a hangsúly, és ez jó tendencia.

Arany minősítést kapott a budapesti Mo Tus Mozgásszínházi Egyesület a Júdás című táncelőadással, melynek rendezője Holman Brigitta volt. A másik arany minősítés Veszprémbe került, a Teleszterion Színházi Műhely érdemelte ki Dosztojevszkij Odúlakó című feltámadástörténetével, a rendező Komáromi Sándor volt. 

Ezüst minősítést három színtársulat ért el: az almádi gimnázium színjátszói Illán Andor Megszólalásig című mesejátékával, melyet Kovács Gáborján rendezett, a pesti Wataridori Színkör és a szintén fővárosi Tündérkert Társulat. 

A Lovassy Színpad bronz minősítést ért el a Világtalanok című darabbal, Fürj Katalin rendezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!