Belföld

2011.12.06. 21:47

Újabb Himnusz-botrány - Kiakadtak Dopemanre (18+)

Tucatnál is több feljelentés érkezett a Legfőbb Ügyészségre Dopeman, alias Pityinger László ellen, himnuszgyalázás miatt.

Napló Online

Dopeman még az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport október 23-ai, "Nem tetszik a rendszer" tüntetésén forgatta klipjét a Bazmeg című számához, amelyben keresetlen kötőszavak gyakori ismételgetésével reppeli el véleményét az ország jelenlegi helyzetéről, és amelyben a Himnuszból is idéz.

A klippet két nappal később publikálta blogján. A Kuruc.infó-n közel egy hónappal később jelent meg egy olvasói levél, miszerint a Btk. 269/A §-ára hivatkozva feljentést kezdeményeznek Pityinger László ellen, és erre buzdítják az olvasókat is. Az RTLKlub kedd esti riportja szerint ehhez már tucatnál is többen csatlakoztak.

Pityinger az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy nemzeti jelképet nem gyalázott, mivel a Himnusz az a szöveg és a dallam egysége, miközben ő egy saját számába emelt be néhány sort a Himnuszból, a dallamból pedig semmit.

"Emberek! Őszinte leszek, még engem is meglepett de az ügyészség nyomozást indít a Bazmeg ügyben... Nevetséges" - kommentálta az ügyet Dopeman a Facebook-oldalán, majd később: "A Drogsztárt még a böri előtt kiadom". Dopeman klippjét a YouTube-on kedd estig már 288 ezernél is többen nézték meg.

Az Anima Sound System Himnusz-feldolgozása is felháborodást váltott ki még 2000-ben, igaz ők csak a " target="_blank">zenét hangszerelték át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!