Belföld

2009.09.17. 16:50

Tízkilós trófea Baranyában

Pécs - Elsőrangú bikát lőttek a baranyai Nagymátén a napokban, a hegyvidéki viszonyokhoz képest a 10,3 kg súlyú trófea mindenképpen kiemelkedőnek számít.

MTI

Szijártó Tibor, a Mecseki Erdészeti Zrt. vadászati és turisztikai igazgatója csütörtökön az MTI-nek elmondta: jól indult az idei őszi szezon, hiszen Nagymátén 9, Sasréten 5, Kárászon 3 bikát ejtettek el. Nagymátén egy elsőrangú bikát is sikerült lőni, amelynek trófeája eléri 10,3 kilogrammot.

Az ősz beköszöntével a 2-3 hétig tartó szarvasbőgés hozza lázba a vadászokat, ilyenkor a vetélkedő bikáktól hangos az erdő. Ezt követően a dámbarcogással, majd a különleges hangulatú téli terelő- és hajtóvadászatokkal folytatódik a vadászati szezon - magyarázta Szijártó Tibor.

Mint elmondta, a gazdasági válság hatását a társaságnál is érezni lehet, hiszen a vendégek száma jelentősen csökkent, ezzel együtt pedig sokan átütemezték a vadászatot októberre, amikor már olcsóbban tudnak vadászni. A válság mellett az időjárás sem kedvez a vadászatnak, ugyanis a kevés eső és a meleg miatt a vad későn mozdul, az erdőben ropogó avarban pedig szinte lehetetlen cserkelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!