Belföld

2015.04.20. 06:20

Tapolcai választás - Gőgös: komolyan kell venni a Jobbikot

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerint a múlt heti tapolcai időközi országgyűlési választás eredménye megmutatta, komolyan kell venni a Jobbikot.

Gőgös Zoltán az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában kérdésre válaszolva azt mondta: még nem kezdeményeztek vitát a Jobbikkal, de a pártot szembesíteni kell azzal a filozófiával, amit képvisel. Magyarország elszigetelődését nem kívánhatja senki - szögezte le az MSZP-s politikus.

Gőgös Zoltán a műsorban azt mondta: a tapolcai választás fontos tanulság volt. Tapolcán - amely mint megjegyezte: régóta jobboldali körzetnek számít - tavaly tavaszhoz képest a Fidesz 8 ezer szavazót veszített, a baloldal 4 ezret, míg a Jobbik jobban tudta mozgósítani bázisát.

Az MSZP-s politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a jobbikos bázis jellemzően olyan fiatalokból áll, akik nem élték meg, milyen az, amikor az országot "minden oldalról szögesdrótok vesznek körbe". A Jobbik politikája nagyon szélsőséges dolgokat tartalmaz. Ezzel együtt azt is megjegyezte, hogy mivel a két párt "gyökerei egyformák", elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz, ha bajba kerülne, koalícióra lépne a Jobbikkal.

Az MSZP elnökhelyettese az M1 aktuális csatornán azt mondta: a választásokon mindig az adott helyre kell koncentrálni. Azt mondta: 2018-ban abban látja az esélyt, hogy abból a baloldali szövetségi körből, amellyel jelenleg együtt mozognak, találnak majd olyan embereket akik hitelesebb képet tudnak adni egy helyi közösségnek, mint egy helyi jobbikos vagy fideszes politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!