Belföld

2008.12.03. 03:28

Szálloda és fürdő épülhet

<b>Veszprém</b> - Háromszáz szobás szállodát, hozzá élményfürdőt építenének dubaji befektetők a megyeszékhelyen.

Varga Domokos Péter

Ezt tegnap sajtótájékoztatón jelentette be a város polgármestere. 

Debreczenyi János
elmondta, az arab üzletemberek egy hónappal ezelőtt már jártak Veszprémben, a múlt héten másodszor tértek vissza, ebből lehet következtetni szándékuk komolyságára. 

A lehetséges befektetőknek ismét bemutatták a várost, hogy keressék az optimális helyszínt. Üzleti érdekekre hivatkozva azonban erről több információt nem közölt a polgármester.

Kérdésünkre válaszolva elmondta, a lehetséges helyszínek közül nem zárható ki a Veszprém Aréna környéke. 

Debreczenyi János
megemlítette, hogy míg Veszprém finn testvérvárosában, Rovaniemiben négyezer a szálláshelyek száma, addig Veszprémben nyolcszáz. Azt is közölte a veszprémi polgármester, hogy pénzben mérhető kedvezményt nem ígértek a befektetőknek - ezt ők nem is kérték -, csupán rugalmas és gyors hivatali ügyintézést.

A kulturális nagyrendezvényeknél ma már természetes igényként jelentkezik a tömeges szálláslehetőség. 

A Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál fogadásánál is megfogalmazódott az igény arra, hogy egy helyen legyenek elszállásolva a résztvevők - közölte Péterné Rózsa Mária, a képviselő-testület kulturális bizottságának elnöke.

Optimális körülményeket figyelembe véve másfél év múlva kezdődhet el az építkezés - válaszolta lapunknak a polgármester. Arról viszont nem akart még információt adni, a tervezett ütemterve szerint, azaz két éven belül elkezdheti-e működését a repülőtér, amely jól kapcsolódhatna a szállodai beruházáshoz. 

Feltételként a befektetők nem fogalmazták meg a repülőtér meglétét.

A repülőtéri beruházásról ma külön tájékoztatják a sajtó képviselőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!