Belföld

2014.06.20. 16:32

Előkerült az egy hete a Bakonyban eltűnt holland turista

A Kéktúrát szerette volna végigjárni Robin Hémán, holland turista, aki egy hétig nem volt elérhető telefonján. Információink szerint Robin előkerült.

Kovács Erika

A holland turistát szülei múlt hét vasárnap óta nem tudták elérni mobiltelefonján. Ennek oka az volt, hogy a fiatalember "repülő üzemmódban" hagyta készülékét.

Jelenleg ismét elérhető, amely értesülést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette.

 

Előzmények:

Június 15-én jelentkezett utoljára Bakonybélből, azóta rokonai nem tudnak semmit róla. A 33 éves, 183 cm magas, tört magyarsággal beszélő fiú egyedül indult Bakonybélből Zirc (Budapest) irányába, feltételezhetőleg napi 30-40 km tett meg. Mindenkit kérünk, hogy a fentebbi elérhetőségen jelezze, ha tud róla - hívta fel a figyelmet Barabás László a 4bakancs főszerkesztője.

A Naplónak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást.

Mag Éva, a Veszprémi Természetbarát Szövetség elnöke, aki negyven éve túrázik azt mondta: egyedül nem szabad elindulni, Bakonybél és Zirc környékén távol vannak a lakott települések, ha adott esetben segítség kell, és a telefon is lemerült, az ember egyedül nem tud hívni. Térképet mindig kell vinni, a GPS önmagában nem elegendő. A Kéktúra útja nem nehéz, igaz végig a hegygerincen kell haladni, gyerekek is teljesítik, ő is már többször megtette. Bakonybél, Zirc környékén távol vannak a lakott területek. A fiatalember valószínűleg edzett volt, ha vállalkozott a túrára, ráadásul egyedül, valószínűleg egészségi okok adódhattak nála, az okozhatott problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!