Belföld

2009.08.17. 09:38

MDF: épüljön kerékpárút a Margit híd mindkét oldalán!

Budapest - Az MDF felszólítja a városvezetést, hogy épüljön kerékpárút a 30 milliárd forintból felújítandó Margit híd mindkét oldalán - közölte Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivő, az MDF elnökségének tagja hétfőn.

MTI

A politikus közleményében úgy fogalmazott: Budapest városvezetése politikailag és szakmailag egyaránt elfogadhatatlan módon felrúgta a kerékpáros szervezetekkel kötött megállapodást és "csendben kiejtette" a tervekből a Margit híd déli oldalára tervezett egyirányú kerékpársávot.
    
Az MDF elfogadhatatlannak tartja, hogy az "európai szinten is megdöbbentő összegből", 30 milliárd forintból megújuló hídon csak hatalmas kerülővel, nem kevesebb mint nyolc lámpán keresztül lehet majd szabályosan Pestre hajtani - tette hozzá.
    
Az MDF ezért felszólítja a városvezetést, hogy haladéktalanul térjen vissza a korábbi, nyilvánosan is bemutatott tervekhez, és épüljön kerékpárút a híd mindkét oldalán.
    
Kerék-Bárczy Szabolcs emlékeztetett arra: a kerékpáros szervezetek és a városvezetés között folyó egyeztetéseket követően jött létre az a kompromisszumos megállapodás, melynek értelmében a híd északi oldalán kétirányú kerékpárutat alakítanának ki, a délin pedig egy egyirányú kerékpársáv vezetne pesti irányba. 
    
A városvezetésnek ideje lenne felismernie: a kerékpár már nem pusztán kiránduló családok hétvégi hobbija, hanem fontos városi közlekedési eszköz - írta a szóvivő a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!