Belföld

2009.09.17. 02:27

Kibírjuk-e autó nélkül? Ingyenes buszozás

Veszprém - Idén is megrendezik, immár kilencedik alkalommal a városban az autómentes napot szeptember 22-én. A megyeszékhelyen 18 ezer gépjárművet tartanak nyilván.

Mátételki András

Czaun János alpolgármester szerdán sajtótájékoztatón ismertette a részletes programot. Idén a Dózsavárosban a Táncsics utcát zárják le a Szent István és a Juhar utca között 10-től 15 óráig, ahol sokféle program várja elsősorban a diákságot. A Dózsa iskola ügyességi vetélkedőt szervez.

Lesz játszóház, pónilovaglás, tájfutás, meteorológiai bemutató, testfestés a Herendi Porcalánmanufaktúra jóvoltából. Tanácsot kaphatunk a tudatos vásárlással kapcsolatban, s akit érdekel, közelebbről is megismerheti a hibrid autók működését. 

Az alpolgármester hozzátette, aki ezen a napon a Balaton Volán járatain felmutatja forgalmi engedélyét, ingyen utazhat. Szokás szerint 17 órakor rajtol az Óváros térről a kerékpárosok népes serege, hogy népszerűsítsék a bringázást. 

Czaun János
kérdésünkre elmondta, nincs jelentős forgalomcsökkenés az autómentes napokon. Mindenesetre megkéri a volánosokat, számlálják meg, hogy 22-én hányan mutatták fel forgalmi engedélyüket a buszokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!