Belföld

2015.04.19. 13:09

Két magyar is esélyes a díjra

Bejutott a döntőbe az Európai Hulladékcsökkentési Díjért folyó küzdelemben két magyar jelölt - tudtuk meg az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből.

Szám Dorottya

A budapesti Bethlen Gábor ÚÁG Kincskereső Tagiskoláját az oktatási intézmények, Greksa Lászlónét (Homokmégy, Bács-Kiskun megye) pedig a magánszemélyek kategóriájában választotta be a legjobb akciófejlesztők közé a nemzetközi zsűri. Az, hogy végül ők kapják-e az elismerést, 2015. május 27-én, Budapesten derül ki.

A 2014. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét az eddigi legsikeresebb volt az Európai Bizottság kezdeményezésének történetében hazánkban: 150 akciót valósítottak meg az önkéntesek 2014. november 22-30. között.

Magyarország 2014-ben immár harmadik alkalommal csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. Az akció megszervezését az Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság koordinálta. A kezdeményezésbe tavaly rekord számú önkéntest, 100 ezer embert sikerült bevonni 150 akción keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!