Belföld

2012.02.23. 16:59

Keresik a kenust: Szerencse kell, hogy Szeremley és Rakonczay az óceánon találkozzanak

Veszprém - Szeremley Huba az Atlanti-óceánon hajózik, ha meglátja Rakonczay Gábor kenuját, felveszi vele a kapcsolatot.

Varga Domokos Péter

Egy mondatban összefoglalva ennyi igaz abból a hírből, hogy a Badacsonyban élő borász, magyar milliárdos expedíciót szervezett az Atlanti-óceánt egyedül átevezni akaró magyar kenus megkeresésére. Rakonczay Gábor a világon elsőként akar kenujával egyedül,  kísérőhajó nélkül  átkelni az óceánon. A mintegy 5200 kilométeres távot várhatóan 80 nap alatt teszi meg, úticélja a Karib-tenger Antigua-szigetén fekvő English Harbour. Különleges kenuját, a Vitézt Fa Nándor tervezte és építette. Rakonczay Gáborról február 7. óta nincs hír.

 


Hihetetlen szerencse kell ahhoz, hogy az óceánon találkozzanak

Felesége, Rakonczay Viktória azonban bízik benne, hogy férjével nincs semmi baj.
Lapunknak Szeremley Huba fia, László mondta el, hogy édesapja  aki gyakorlott vitorlázó, az 50-es cirkáló hajóosztályában eddig ötször nyertek országos bajnokságot  régi vágyát beteljesítve akar áthajózni az Atlanti-óceánon. Elizabeth nevű, 51 lábas vitorlásukkal már ők is elhagyták a Földközi-tengert, a Kanári-szigeken kötöttek ki éppen, mikor telefonon közölte velük, hogy az előttük járó kenus nem ad hírt magáról.

Édesapja ekkor azt mondta, hogy az eredetileg tervezettől egy kicsit délebbre hajóznak, a kenus útvonalán, hogy megadják az esélyét annak, hogy találkozhassanak. A hatalmas óceánon rendkívüli szerencse kell ahhoz, hogy ez megtörténhessen, de valószínűbb, hogy ebben az esetben is kenuról láthatják meg a nagy hajót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!