Belföld

2009.05.07. 02:29

Csimpánzok világa

Veszprém - Új csimpánzok nélkül, de megnyitotta kapuit a látogatók előtt tegnap a Csimpánzvilág. Szabó Imre környezetvédelmi miniszter üzent, segítséget ígért. Újra.

Németh F. Bernadett

Ezt Pál Béla, a regionális fejlesztési tanács elnöke mondta el. Szavai szerint Szabó Imre magához vonta a döntést, írt osztrák kollégájának, biztosította arról, hogy a gnserndorfi majomcsapat jó helyen lesz Veszprémben, s megadta a lehetőséget, hogy a csimpánzok a Csimpánzvilágba jöjjenek. 

(A miniszter egyszer már ígéretet tett Veszprémben ugyanerre, majd tárcája mégis tíz másik, Európa több állatkertjében élő majom behozatalára tett javaslatot.) 

A megnyitó Debreczenyi János veszprémi polgármester köszöntőjével folytatódott, aki bejelentette: megkapta a nemzeti vagyonkezelőtől azt a dokumentumot, mely a gulya-dombi 10,5 hektáros terület átadásáról szól a városnak. Így az állatkert tovább terjeszkedhet, fejlődhet. 

Lasztovicza Jenő
megyei közgyűlési elnök büszkeségének adott hangot, hogy ilyen nagyszerű beruházással gazdagodott az állatkert, mely minden Veszprém megyeinek szól. A Csimpánzvilágot Török László állatkert-igazgató mutatta be az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!