• cikk kép
  NFH: tizennégy hintából tizenkettő nem felelt meg a követelményeknek - fotókkal

  A fogyasztóvédelmi vizsgálat során tizennégy gyermekhinta közül tizenkettő nem felelt meg az előírásoknak - tájékoztatta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kedden az MTI-t.

 • cikk kép
  Devizahitelek - A CIB Bank keresetét is elutasította a törvényszék

  Elutasította a CIB Bank Zrt. magyar állam ellen benyújtott devizahiteles keresetét kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék.

 • cikk kép
  Jogerősen hat és tizenegy évet kaptak a pilisszentiváni hajléktalant agyonverő fiatalok

  Jogerősen hat, illetve tizenegy év szabadságvesztéssel sújtotta kedden a Fővárosi Ítélőtábla azokat a fiatalokat, akik 2012 augusztusában agyonvertek egy hajléktalant Pilisszentiván külterületén.

 • cikk kép
  Szigethalmon és Ráckevén is kábítószert találtak a rendőrök

  Két Pest megyei településen, Szigethalmon és Ráckevén is nagyobb mennyiségű kábítószergyanús növényt és drog előállítására használt eszközöket foglaltak le egy-egy családi házban - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.

 • cikk kép
  MVM Paks II. Zrt.: csökkent a magyar villamosenergia-termelés

  Csökkent a magyar villamosenergia-termelés, két év alatt ezer megawattal lett kisebb a hazai kapacitás – mondta az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója kedden Pakson.

 • cikk kép
  Új vezérigazgató a MÁV-Start Zrt.-nél

  Október elsejétől Zaránd György tölti be a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatói pozícióját, a személyszállító vasúttársaság új értékesítési igazgatója pedig Feldmann Márton lesz - közölte a MÁV-Start Zrt. az MTI-vel kedden.

 • cikk kép
  Pedagógust bántalmazott egy hatodikos diák Szegeden

  Arcon ütötte és hátba vágta pedagógusát az egyik szegedi általános iskola hatodikos diákja, az ügyben büntetőeljárás indult – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-t.

 • cikk kép
  Illegális dohányelosztó központot számolt fel Szabolcsban a NAV

  Illegális vágott dohányt előállító és elosztó hálózatot számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a nyomozók 71 kilogramm vágott dohányt foglaltak le - közölte a NAV Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-vel.

 • cikk kép
  MKB - NFM: lezárult a bank adásvétele

  Sikeresen és a tervek szerint zárult az adásvételi ügylet az MKB Bank régi és új tulajdonosa között 2014. szeptember 29-én, a Bayerische Landesbank és a magyar államot képviselő nemzeti fejlesztési miniszter által aláírt szerződés alapján a bank hazai tulajdonba került - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel kedden.

 • cikk kép
  Rendőrgázolás – Súlyosítás érdekében fellebbezett az ügyészség

  Súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést az ügyész az elsőfokú ítélettel szemben annak az osztrák férfinak az ügyében, aki 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával halára gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt – tájékoztatta Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

 • cikk kép
  Nyüvektől hemzsegő tojásokat foglalt le a Nébih - videóval

  Több mint 380 ezer lejárt minőségmegőrzési idejű, légylárváktól hemzsegő tojást foglalt le és semmisíttetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatósága egy Bács-Kiskun megyei tojáscsomagoló üzemben - közölte a hivatal az MTI-vel kedden.

 • cikk kép
  Ma van a magyar népmese napja

  Szeptember 30-án, Benedek Elek, "a nagy mesemondó" születésnapján ünneplik Magyarországon a magyar népmese napját, amelyen már tíz éve felolvasásokat, mesemondó versenyeket, kötetbemutatókat, előadásokat szerveznek országszerte és a határon túl egyaránt a műfaj népszerűsítésére.

Magazinok