Belföld

2012.08.08. 19:11

Pályázó kórházi vezetők

Veszprém - A megyében működő összes kórház közül csupán háromban nem történt tulajdonosváltás, így a füredi MÁV és HM, valamint a várpalotai városi kórházak vezetői posztjaira nem hirdettek pályázatot.

Varga Domokos Péter

A többi kórház vezetőinek kinevezéséről az állam dönt vagy döntött. A Naplót a kórházigazgatói pályázatok állásáról dr. Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke tájékoztatta. Megtudtuk tőle, az országos intézetek igazgatói posztját már tavaly megpályáztatták, ebből a megyében a balatonfüredi Állami Szívkórház érintett, itt a pozíciót az eddigi főigazgató, prof. dr. Veress Gábor nyerte el. A két másik füredi kórházban  MÁV, HM  nem írtak ki új pályázatot, mivel ott nem az állam a fenntartó.  

A fővárosi és a megyei fenntartásban működő kórházak idén január 1-jei állami tulajdonba kerülését követően is meghirdették az igazgatói és gazdasági igazgatói helyeket. A főigazgatói állásokról már megszületett a döntés, ők már a kinevezéseket is megkapták, így a kórházak kétharmad részében már funkcióban vannak az új vezetők. Köztük a korábban megyei fenntartású Farkasgyepűi Tüdőgyógyintézet főigazgatója, dr. Medgyasszay Balázs is. Egy körrel később hirdették meg a gazdasági társaságként működő intézmények vezetői helyeit, közéjük tartozik a Csolnoky Ferenc megyei kórház is. (A főigazgatói posztot megpályázta a jelenlegi vezető, Rácz Jenő is - a szerk.). Döntést legkésőbb két hét múlva hoznak. Egy másik pályázati kör is folyamatban van a május 1-je után állami tulajdonba került kórházak vezetőinek kijelöléséről. Ezzel együtt döntenek az eredménytelenül zárult fővárosi és megyei kórházak igazgatói, gazdasági igazgatói helyeiről.
 
A megye május 1-je után állami tulajdonba került városi kórházainál - Pápa, Ajka, Tapolca, Zirc - még folyamatban van a pályáztatás. Mivel a várpalotai kórház magántulajdonban van, a vezetői posztot nem pályáztatják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!