Belföld

2010.03.25. 17:20

"A Fidesz és az MSZP között"

Pápa - Sajtótájékoztatót tartott szerdán az MDF helyi szervezete, ezen Kuti Csaba megyei elnök a kopogtatócédulák gyűjtésével kapcsolatos tényeket, Korbély Ferenc a helyi csoport egy aktuális helyi eseménnyel kapcsolatos állásfoglalását ismertette.

Nagy Imre

Kuti Csaba köszönetet mondott mindazoknak, akik ajánlócédulájukkal támogatták indulási kísérletét a 3. számú választókerület képviselőjeként. Bejelentette, hogy nem sikerült összeszedni a szükséges számú ajánlószelvényt, így egyéni képviselőként nem, listán viszont szerepelni fog a neve a szavazócédulán.

Kuti Csaba minden támogatójának ajánlotta és őszinte tisztelettel kérte, hogy ha a fülke magányában dönteni kell, akkor találják meg az MDF listáját, ami éppen középen, a Fidesz és az MSZP között lesz. 

- Ezt a szimbolikus jelentést pontosan értik a választók, és tudni fogják, hogy az MDF-re szavazók azt a higgadt, közép-, őszinte utat támogatják, amit a Bokros Lajos nevével fémjelzett program jelent. Ez megvalósítható, kemény, fegyelmezett munkát kívánó jövőt rajzol fel, de őszintét. Ha ebben az országban nem térünk észre és nem a lehetőségek kihasználásával, a nehézségekkel való őszinte szembenézéssel megküzdeni akaró programmal dolgozunk, akkor továbbra is kaotikus állapotok lesznek. A gazdaság törvényszerűségeit nem lehet hosszú távon átvágni.

Korbély Ferenc, a pápai csoport vezetője Takács Pálnak az MDF önkormányzati képviselőjeként a legutóbbi testületi ülésen bejelentett kilépésére reagált.

- Minden szervezetnek van egy belső rendje, alapszabálya. A miénk úgy rendelkezik, hogy aki ki akar lépni, az levélben közli azokkal, akikkel eddig együtt politizált. Ez eddig Takács Pál részéről nem történt meg. Az alapszabályunk szerint egyébként, aki fél éven át nem fizet tagdíjat, az automatikusan törlődik a névsorból. Takács úr az MDF listájáról került be a képviselő-testületbe, elvárható lett volna, ha visszaadja a  mandátumát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!