Belföld

2009.12.18. 14:23

Orbán Viktor nem tud eleget tenni az edelényi meghívásnak

Budapest - Orbán Viktor nagyon köszöni az edelényi emberek megtisztelő kitüntetését, számos egyéb teendője miatt azonban sajnos nem tud eleget tenni a meghívásnak - közölte Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke pénteken az MTI-vel annak kapcsán, hogy Edelény szeretné átadni a díszpolgári címet a Fidesz elnökének.

MTI

Az edelényi polgármesteri hivatal kabinetirodája pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 2000-ben odaítélt díszpolgári címe átadására hívta meg Orbán Viktort a borsodi város önkormányzatának december 30-ai évzáró fogadására Molnár Oszkár, Edelény polgármestere.
   
Akkori miniszterelnökként Orbán Viktor azért kapott edelényi díszpolgári címet, mert jelentős szerepet játszott abban, hogy címzett támogatást ítéltek meg a Koch Róbert Kórház rekonstrukciós bővítésére - tartalmazza a közlemény.
   
Orbán Viktor - arra hivatkozva, hogy míg hivatalban van, erre nincs mód - még nem vette át az elismerést. Miután elképzelhető, hogy jövőre ismét kormányfő lesz Orbán Viktor, Molnár Oszkár úgy látja, az év végi fogadás az utolsó és leginkább megfelelő alkalom a díszpolgári cím átadására - olvasható az edelényi polgármesteri hivatal tájékoztatójában.
   
Molnár Oszkár jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő helyett az ellenzéki párt a 2010-es választáson mást indít - Daher Pierre kórházigazgatót - az edelényi választókerületben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!