Belföld

2009.12.18. 13:22

Edelény szeretné átadni a díszpolgári címet Orbán Viktornak

Edelény - A 2000-ben odaítélt díszpolgári címe átadására hívta meg Orbán Viktort, a Fidesz elnökét az edelényi önkormányzat december 30-ai évzáró fogadására Molnár Oszkár, Edelény polgármestere - tájékoztatott a polgármesteri hivatal kabinetirodája.

MTI

Akkori miniszterelnökként Orbán Viktor azért kapott edelényi díszpolgári címet, mert jelentős szerepet játszott abban, hogy címzett támogatást ítéltek meg a Koch Róbert Kórház rekonstrukciós bővítésére - tartalmazza a közlemény.

Orbán Viktor - arra hivatkozva, hogy míg hivatalban van, erre nincs mód - még nem vette át az elismerést. Miután elképzelhető, hogy jövőre ismét kormányfő lesz Orbán Viktor, Molnár Oszkár úgy látja, az év végi fogadás az utolsó és leginkább megfelelő alkalom a díszpolgári cím átadására - olvasható az edelényi polgármesteri hivatal tájékoztatójában.

Molnár Oszkár a párt jelenlegi fideszes országgyűlési képviselője helyett a 2010-es választáson mást indít - Daher Pierre kórházigazgatót - a Fidesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!