Belföld

2009.07.13. 12:43

Szollár Domokos: továbbra sincs napirenden a magyar EU-biztos személyének kérdése

Ankar - A kormányszóvivő szerint nincs új fejlemény a korábbiakhoz képest: egyelőre nincs napirenden, hogy kit delegáljon Magyarország az európai bizottságba.

MTI

Szollár Domokos az MTI kérdésére válaszolt Ankarában - a Nabucco földgázvezetékről szóló kormányközi megállapodás aláírásának helyszínén -, annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzet hétfői információi szerint Veres János volt pénzügyminiszter helyett Iván Gábor külügyi szakállamtitkár lehet az új magyar uniós biztos.
    
A kormányszóvivő hangsúlyozta: a Bajnai-kormány először a feladatot határozza meg, és ahhoz keresi a megfelelő személyt. Nem a gombhoz varrja a kabátot - tette hozzá.
    
A napilap szerint Iván Gábor Bajnai Gordon "bizalmi embere", csoporttársak voltak a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen. A szakállamtitkár több mint egy évtizede foglalkozik európai ügyekkel a közigazgatásban - írta a Magyar Nemzet.
    
A Magyar Nemzet információi szerint Bajnai Gordon miniszterelnök arról is döntött, hogy Iván Gábor helyére Kiss Tibor EU-nagykövet kerülne a Külügyminisztériumban, akit pedig Szűcs Péter, a távozó Kovács László biztos jelenlegi kabinetfőnöke váltana.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!