Belföld

2009.02.16. 03:26

Letartóztatták Sztojkát

<b>Veszprém</b> - Előzetes letartóztatásba helyezte szombaton délelőtt a Veszprémi Városi Bíróság a 27 éves enyingi Sztojka Ivánt, aki csütörtökön éjjel feladta magát a rendőrségen.

Mátételki András

Őt, valamint két társát, a sárbogárdi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt társtettesként elkövetett súlyos, illetve életveszélyes testi sértéssel és emberöléssel gyanúsítja a rendőrség. Ez utóbbi két férfit Ausztriában fogták el.

A két gyanúsított kezén nem sokkal azután kattant a bilincs, hogy Veszprémben megölték a kézilabdázó Ma- rian Cozmát. Várhatóan napokon belül az osztrák hatóság mindkettőjüket átadja a Veszprém megyei főkapitányság nyomozóinak. 

Azután, hogy Sztojka Iván napokig bujkált a hatóság elől, kétség nem fért hozzá, hogy letartóztatja a bíróság. Arról nem beszélve, ha szabadon hagyták volna, akkor összebeszél másokkal, netán a kint lévő társaival megfélemlíti a tanúkat. 

A családi és baráti körben Titi néven becézett, agyontetovált, kigyúrt férfi ügyvédje, a székesfehérvári dr. Drescher Ivor azt nyilatkozta, hogy védence részletes vallomást tett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak, amelyben elismer garázda jellegű bűncselekményt. 

(Feltételezhetően azt, amikor a lokálban összeverekedtek a kézilabdázókkal.) Azt viszont tagadja, hogy súlyos, illetve életveszélyes sérülést okozott a sportolóknak, s a gyilkosságban sem vett részt. 

(A rendőrség eddigi adatai szerint Raffael Sándor szúrta le Marian Cozmát. A gyanú szerint a három férfi szándékegységben követte el a bűncselekményeket.)

Többen úgy vélik, rendkívül nehéz dolga lesz a rendőrségnek kibogozni a szálakat, hiteles információt kapni a banda többi tagjától, akik szemtanúi voltak az utcai drámának is. 

A nyomozás várhatóan hónapokig is eltart. Noha nem tartozik szorosan a nyomozáshoz, a közvéleményt változatlanul az is foglalkoztatja, hogy a Veszprémben nem először megforduló, szépszámú enyingi társaság február 8-án miért jött a megyeszékhelyre. 

Hallottunk olyanról, hogy itteni rokonaiknál gyerek született, őt jöttek meglátogatni. Mások szerint kizárólag azért csinálták a balhét, hogy majd később rábírják a szórakozóhely üzemeltetőjét, hogy adjon nekik védelmi pénzt. 

Ez ügyben persze még azt is tisztázni kell(ene), hogy ők maguk gondolták védelmük alá venni a lokált vagy más megbízásából jöttek felborítani a rendet. (Aznap este egy helybeli nehéz fiú is a társaságukban volt.) 

Arra persze nem számítottak, hogy a vendégek, azaz a sportolók ellenállnak - általában nem ez a jellemző -, s alaposan elpáholják őket. Szorult helyzetükben vehette elő Raffael Sándor a kést, és szúrt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!