Balatonkenese

2014.09.29. 15:25

Tömör István polgármestert a Fidesz–KDNP támogatja

Az elmúlt négy esztendő bénító megosztottsága, széthúzása után új, együtt dolgozó, önös érdekektől mentes, a településért tenni képes képviselő-testülettel Balatonkenese visszaszerezheti térségi pozícióját és a töretlen fejlődés útjára léphet – szögezi le Tömör István polgármester, aki a Fidesz– KDNP támogatásával indul a városvezetésért.

Kovács Erika

Tömör István úgy látja, hogy Akarattya leválása miatt az előttük álló időszakot egyeztetések, megállapodások jellemzik. – Fontos tárgyalni a határvonalról és a vagyonmegosztásról. Megállapodás, vagy bírósági döntés után pedig a két település önálló önkormányzattal folytatja életét. Nem lesz adóemelés, szigorú, költséghatékony gazdálkodással a kieső bevétel kompenzálható – hangsúlyozza.

A polgármester céljai közül kiemeli a városközpont megújítását, melynek egy részéről már részletes tervek készültek. Tervezi egészségház építését, ahol az összes ellátást egy helyen kaphatja meg a lakosság. Felújítják a strand környéki büfésort, a Széchenyi parkot oly módon alakítják át, hogy alkalmas helyszíne legyen színvonalas kulturális rendezvényeknek.

A polgármester céljai közül kiemeli a városközpont megújítását

Kiemelten fontosnak tekinti, hogy a fiatalok kedvező áron, közművesített építési telekhez jussanak. Külön súlyt helyez a szociális ellátásra. A városban fel kell újítani a csapadékvíz-elvezető rendszert, az utakat, járdákat. Tervei között szerepel egy színvonalas piac létrehozása is. Felújításra, korszerűsítésre várnak önkormányzati tulajdonú épületek, emlékművek. Alapvetően fontosnak tartja az idegenforgalmat, amit minőségi prog-ramokkal, gasztronómiai fesztiválokkal, marketinggel lehet megújítani. Óriási lehetőséget lát a gyógyturizmusban, ennek meghonosítását egyik kiemelt feladatának tekinti.

– Vallási turizmus keretében szeretném feltárni, megújítani a Mária-forrást, ahová utat építünk pihenőhellyel – összegzi terveit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!