Balatonkenese

2015.01.21. 19:15

Most is együttműködik még Balatonakarattya és Kenese

Nyolcvanmillió forint felhasználásáról tárgyaltak szerdán a képviselők, amit a település a helyi önkormányzatok rendkívüli támogatása címen kapott.

Kovács Erika

Több területen is együttműködik és részt vállal a költségekből is az elmúlt évi októberi választáson Balatonkenesétől különvált Balatonakarattya, derült ki a szerdai testületi ülésen, melyet az önkormányzat Iskola utcai kirendeltségen tartottak.

Matolcsy Gyöngyi polgármester előterjesztéseire döntés született többek között a képviselő-testületi ülésen arról, hogy a település is részt vesz Kenesével együtt az iskolabusz működtetésében, együttműködnek a temető fenntartásában. A testület emellett a Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartási költségeiről is tárgyalt.

A nyolcvanmillió forintos központi támogatás felhasználása kapcsán szó volt arról, hogy a pénzből többek között megújítják a falugondnokság eszközeit, járműveket, számítógépeket vásárolnak. A pénzt az előírás szerint három hónap alatt kell elkölteniük, a kifizetések számlák ellenében történnek meg.

Tárgyaltak továbbá a képviselők a nem közművel ösz-szegyűjtött szennyvíz begyűjtését érintő közszolgáltatás helyi szabályairól, miszerint nyilvántartásba veszik azokat a helyszíneket, ahol nem működik még a csatornarendszer. E témában rendeletet is alkottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!