Balatonkenese

2014.09.17. 14:35

Minden rendben történt a kenesei Faluháznál

Intézményvezetőként, fizetésén felül jutott milliókhoz a balatonkenesei önkormányzat által elnyert pályázati pénzekből Győrfi Károlyné Hetyei Marianna, Balatonkenese független polgármesterjelöltje a PestiSrácok.hu szerint. A hírt lapunknak cáfolta az érintett, szerinte lejárató kampányt indítottak ellene, mivel polgármester-jelölt.

Kovács Erika

A portál szerint a helyi Faluház intézményvezetőjének 2012. október 1. és 2014. július 31. között összesen bruttó 6 millió 170 ezer forintot fizettek ki különböző TÁMOP-os pályázatokhoz kapcsolódóan, de a szerződés szerint bruttó 6 millió 650 ezer forint illette volna meg a polgármesterjelöltet – állítja a portál.

A portál hírével szembesítettük Győrfi Károlynét, aki lapunknak elmondta közművelődési intézményüknél a 2012-2014 közötti időszak a legsikeresebb és legtermékenyebb volt. Az öt dolgozóval működő intézmény egyidejűleg négy európai uniós pályázatban volt sikeres, olyan jelentős támogatási összegeket nyertek, melyekkel példaértékű munkát végeztek múzeumukban, a könyvtári és közművelődési munkájukban. A pályázatokat intézményük írta és nyújtotta be az önkormányzat képviselő-testületének jóváhagyásával. A támogatások elnyerése után a megvalósítást, a pályázatok működtetését előírás szerint végezték, gyakori monitoring és egyéb ellenőrzések mellett. A fenti összeget projektmenedzseri és szakmai vezetői díjként fizették ki a pályázat tartalmának megfelelően, hiszen a támogatási összeg száz százalékosan tartalmazza ezeket a díjakat.

Győrfi Károlyné Hetyei Marianna (Fotó: Stiger Ádám)

- A pályázatok jelentős szakmai előrelépést jelentettek és óriási lehetőségeket iskolásaink, óvodásaink, a felnőtt lakosság részére, partneri kapcsolatban a környező települések oktatási intézményeivel. Mindenki, főként helyi szakember kivette részét a feladatokból színvonalas munkájával. Mindaz, amit végrehajtottunk a két év alatt példaértékű volt a hasonló intézmények között – fogalmazott, hozzátéve: minden, pályázatokkal kapcsolatos kifizetés a helyi polgármesteri hivatalon keresztül történt, mert intézményük nem önállóan gazdálkodó szervezet. Így minden kifizetés a hivatal pénzügyi szabályzata értelmében, a megfelelő és felelősséget vállaló szakemberek aláírásával történt.

Augusztus 13-14-én mind a négy pályázatukat ellenőrizte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vizsgálati osztálya. Mind a négy pályázatnál a helyszíni ellenőrzés szerint sem hiánypótlásra, sem szabálytalansági eljárásra, sem szabálysértési vagy büntetőeljárási kezdeményezésre nincs szükség, a pályázatok szakmai és pénzügyi megvalósítása befejeződött, további intézkedésre nincs szükség – érvelt igaza mellett az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!