Balatonkenese

2014.11.20. 13:38

Legyen minta Kenese!

Balatonkenese - Össze kell fogni a balatoni idegenforgalomért a kerékpárturizmus érdekében – érvelt Németh Zsolt, a Kerékpáros Magyarország Szövetség alelnöke, a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet ügyvezetője a „Balaton, mint kerékpárosbarát régió” nevet viselő konferencia mellett, csütörtökön.

Kovács Erika

- Kanadában is láthatja unokája bringás eredményeit, annyira korszerű a nemrég átadott kenesei ügyességi bringapálya – példálózott  helyi beruházással Tömör István Balatonkenese polgármestere. Kiemelte: Kenesén pályázattal 92 milliós beruházással korszerű épületet hoztak létre különféle szolgáltatásokkal, és ügyességi bringapályát építettek. Emellett negyven kilométernyi mezőgazdasági és erdei utat átalakítottak oly módon, hogy egyedülálló természeti környezetben, a part mentén lehet rajta bringázni. Az emberek közben megismerhetik a környéket, például a kultúrát, a nevezetességeket, a gasztronómiát. Ennek fellendítéséért érdemes együttműködni az illetékeseknek, önkormányzatoknak, szakmai és civil szervezeteknek a régióban, mert a vonzó lehetőségekért a vendég hozza majd barátait, rokonait is, és természetesen bankkártyáját – utalt az előnyökre.

Tömör István (baltól) Balatonkenese polgármestere, Csikai Mária és Németh Zsolt a konferencia helyszínén, a parton levő szálloda parkjában beszél a kerékpárturizmus egyedülálló lehetőségeiről

Csikai Mária, a Kerékpáros Magyarország Szövetség elnöke többek között a kerékpáros turizmus előnyit, az uniós támogatásokat emelte ki, Harangvölgyi András, a Kerékpáros Magyarország Szövetség alelnöke a hazai kerékpáros turisztikai régiókról beszélt.  A későbbiekben az érdeklődők megismerkedhettek hazai és külföldi kerékpározást érintő turisztika fejlesztésekkel.  A fórumra késő délután jelezte részvételét Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettese államtitkára, aki a kerékpáros turizmus támogatását taglalja 2014 és 2020 közötti időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!