Balatonkenese

2014.10.21. 18:25

Borítsunk fátylat a múltra!

Balatonkenese - Borítsunk fátylat az elmúlt négy évre, mert új fejezet kezdődik. A jelenlegi testülettel meg tudjuk valósítani a programot, és békét, amelyre a település régóta vágyik.

Kovács Erika

Együttműködésre, jó kapcsolatokra van szükség – mondta Tömör István régi-új polgármester, az alakuló ülésen, kedden este a Kultúra Házában.  Kocsis Jenőt választották alpolgármesternek.

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő rámutatott: szép jövő áll Kenese előtt. Az összefogás, békesség, megegyezés, szeretet reményei szerint valamennyi meghatározó lesz a településen, hozzátette:  azon lesz, hogy a keneseiekért a pályázatokat segítse, mert a siker közös lesz.

Tömör István régi-új polgármester (balról) gratulál a frissen megválasztott alpolgármesternek, Kocsis Jenőnek

- A polgármester érvényes vízummal beengedett, mert külföldről jöttem, Balatonakarattyáról – ütötte meg a jókedélyű alaphangot Cornides Tamás, a Helyi Választási Bizottság elnöke, aki néhány órával előbb ott beszélt a választásról. Hozzátette: az október 12-én különvált Balatonkenesét és Balatonakarattyát sok közös érdek fűzi össze. Arra kérte a keneseieket, segítsék az akarattyai polgármestert, és mindkét településen tudjon mindenki békességben, békében, szeretetben és tiszteletben élni.

Elmondta továbbá:  Balatonkenesén 2218-an szavazhattak, ebből 1325-en szavaztak is, ami 55,7 százalék. Érvényes 1298 szavazat volt. A képviselők: Gyenge Katalin, Puskás Róbert, Tábori György János, Jurcsó János, Kocsis Jenő, Varga Zsuzsanna Margit. A tájékoztató után az Önkormányzati képviselők és a polgármester esküt tettek, és megkapták megbízólevelüket. Gyenge Katalin külföldi gyógykezelése miatt nem tudott jelen lenni, később teszi le esküjét. Kocsis Jenőt titkos szavazással alpolgármesternek választották, aki szintén letette az esküjét. A testület döntött a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatáról, különös tekintettel a bizottságokra.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!