Balatonkenese

2015.02.28. 15:43

Az utolsó legendák egyike, Nyilasi Tibor

Balatonkenese – Nyilasi Tibor a Ferencváros hetvenszeres válogatott labdarúgója csütörtökön a Kultúra Házában találkozott a szurkolókkal.

Heffler Péter

Szerintem sokakkal osztozok azon az érzésen, hogy azzal, hogy idén januárban elhunyt Buzánszky Jenő távozott az egyik utolsó olyan legenda, aki még a hőskort idézte, amikor még mi oktattuk a világot futballban. Lévén, hogy közel harminc éve nem voltunk kint egyetlen világeseményen, így újkori legendákról is aligha beszélhetünk. Kevesen maradtak azok a játékosok, akikre büszkék lehetünk, de azért mégis akad még egy pár.

Nyilasi Tibor is közéjük tartozik, aki még akkor volt hetvenszeres válogatott, amikor valóban rang volt annak lenni. Ahogy csütörtök délután körbenéztem a balatonkenesei Kultúra Házának zsúfolásig megtelt nagytermében csupa olyan arcot láttam, aki mérhetetlenül boldog, büszke arra, hogy egy szobában lehet az élő Fradi legendával. Voltak ifjú labdarúgó palánták, zöld-fehér sállal érkező középkorúak, akik talán kisgyerekként még láthatták a ferencvárosi ikon pályafutásának egy részét, és ősz hajú lelkes futballbarátok, akik végig is kísérhették azt. Utóbbiakat borzasztóan irigyeltem, mert egy olyan korszakát kísérhették végig a magyar labdarúgásnak, amikor még bőven volt okunk büszkének lenni a nemzeti tizenegyünkre. Ahogy Nyilasi Tibor anekdotázott a régi időkről, ahogy elmesélte, milyen érzés volt tiniként először belépni a Fradi öltözőjébe, hogy milyen volt találkozni Albert Flóriánnal, és hogy mit jelentett felhúzni a válogatott meggypiros mezét az ember oda tudta képzelni magát abba a korszakba.

A találkozó első részének számító moderált beszélgetést Tábori György a balatonkenesei Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság elnöke vezette, majd Nyilasi Tibor pályafutása legemlékezetesebb pillanatait láthatta a nagyérdemű egy rövid videó-összeállításban maga a legenda kommentálásával, melyet a szurkolói kérdezz-felelek követett. Akarva akaratlanul is szóba került a magyar labdarúgás jelenlegi helyzete, az egyre mélyebbre ívelő leszálló ág okának keresése. Azonban a délután nem erről szólt, hanem Nyilasi Tiborról, akit nem csak látni lehetett jó annak idején, hanem most hallani is kivételes volt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!