Balatonfűzfő

2017.01.27. 18:50

Traktorra pályáznak

Balatonfűzfő - Elfogadta a település idei költségvetését a képviselő-testület.

Marton Attila

Az önkormányzat a tavalyinál kevesebb bevételt és több kiadást tervez: a rendelet szerint a bevételi főösszeg 857 millió forint, a kiadásoké 1004 millió forint, a különbséget a korábbi években felhalmozott maradványból fedezik. A helyi adókból 436 millió forintot várnak, beruházásra közel hatvanmillió forintot, fel-újításra 51 milliót terveznek. Pályázatot ad be az önkormányzat a Vidékfejlesztési program felhívására traktor és munkagépek beszerzésére.

A település az utak kezelésére és karbantartására használná a gépeket, a mintegy tízmillió forint értékű projekthez 75 százalékos támogatást várnak. A képviselők arról is döntöttek, hogy az önkormányzat civil fórumot szervez a márciusi testületi ülés előtt, hogy felülvizsgálja a 2009-ben készült civil koncepciót.

Kiválasztotta a tes-tület a település sport- és turisztikai komplexumfejlesztési koncepcióját elkészítő vállal-kozást, az önkormányzat mintegy nyolcmillió forintért készítteti el a dokumentumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!