Balatonfűzfő

2017.05.30. 19:50

Saját forrásból szépül a település

BALATONFŰZFŐ - Több utat és a 71-es út melletti járdát is saját beruházásban újít fel az önkormányzat a településen.

Marton Attila

Az önkormányzat 2015-ben döntött arról, hogy önerőből kezdi meg a város belterületi utcáinak és járdáinak felújí-tására vonatkozó tervek el- készíttetését, első ütemben a Fűz, a Munkácsy Mihály (egykori Kulich Gyula) és Lotz Károly utca, valamint a Balaton körúti járda felújításának tervezését - mondta Nóti Attila, az önkormányzat városfejlesztési referense. A tervek februárra elkészültek, és a közbeszerzési eljárás után május elején megkezdődtek a kivitelezési munkák.

 

A három utcában kijavítják az úthibákat és új aszfaltréteget terítenek le, míg a Balaton körúton, a 71-es út mellett a vasútállomástól csaknem 400 méteren újítják fel és szélesítik ki a járdát. A munkálatok megkezdődtek, a Munkácsy Mihály és Lotz utca sarokívének felújítása elkészült. Jelenleg a Balaton körúti járda rekonstrukcióját végzik a szakemberek, a hét második felében pedig megkezdődik a Fűz utca felújítása. A fejlesztés várhatóan szeptemberben zárul, a beruházásra összesen mintegy 38 millió forintot fordít az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!