Balatonfűzfő

2015.01.19. 15:54

Kinyílik előttük a világ - Nyugdíjasok ismerkednek a számítógéppel

Nyugdíjasoknak kezdődik ingyenes számítógépes tanfolyam az Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban, amelynek megnyitóját hétfőn tartották a helyszínen.

Kovács Erika

Legkevesebb hatvanan érdeklődtek a lehetőség iránt, elmondásuk szerint főként amiatt, hogy a rokonokkal, a világgal ily ódon kerüljenek kapcsolatba.

Marton Béla polgármester és Mézes József, az iskola igazgatója köszöntőjében elmondta: a helyi médiában, illetve klubjaikban hirdették meg a tanfolyamot a szépkorúaknak, akiket a számítógépek világával Beregi Tibor, az iskola tanára irányításával tizenöt diák ismerteti meg az érettségi előtt, kötelezően előírt ötven órás közösségi szolgálat keretében. A tanfolyamot az iskola fenntartója, az illetékes tankerület engedélyével az önkormányzat, az iskola, illetve a helyi, harminchat szervezetet magában foglaló Civil Szervezetek Egyesülete (CSZE) szervezte meg, és májusig tartják heti egy alkalommal.

Kontics Ferencnétől, a CSZE elnökétől származott a tanfolyam ötlete, amit a polgármester az összefogás szép példájának nevezett. Kiemelte: rendkívül hasznos napjainkban a számítógépes tudás, példaként említette meg saját édesanyját, aki szintén hetven év felett tanulta meg az alapismereteket.

- Itt a vizsga mindenkinek saját tudása, elégedettsége lesz - mondta. Erdősi Gábor alpolgármester, az iskola magyar-történelem szakos tanára üdvözölte azt is, hogy a fiatalok és idősek találkoznak egymással.

Szlaukó Jánosné, egy helyi nyugdíjas asszony, jelentkezését firtató okokról lapunknak aláhúzta: a Budapesten élő rokonaival szeretné ily módon tartani a kapcsolatot.

A megnyitó után a megjelenteknek bemutatták az iskola számítógépes tantermét, amely a tanfolyam helyszíne lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!