Balatonfűzfő

2013.04.03. 18:34

A munkahelyteremtés hét pillére

A Jobbik által kidolgozott munkahely teremtési stratégia volt a központi eleme a párt elnöke által tartott lakossági fórumnak Balatonfűzfőn, amelyen elhangzott: az agrárium, az építőipar, és többek között a mezőgazdasági gépgyártás fejlesztésével létre lehetne hozni egymillió új munkahelyet.

Halmos György

Vona Gábor csaknem telt ház előtt tartott fórumot Balatonfűzfőn, ahol a gárdisták várták, előtte pedig Zircen találkozott a párt szimpatizánsaival. Az ellenzéki párt elnöke, frakcióvezetője arról beszélt, hogy amit jelenleg a kormány művel, az nem szabadságharc, mert mára odáig süllyedtünk, hogy már, mint egyének sem vagyunk szabadok.

- Rabszolgákkal szabadságharcot vívni nem lehet, éhes gyomorral a sokáig a Himnuszt nem lehet énekelni – fogalmazott. Hozzátette, hogy aki a magyar szabadságot ki akarja vívni, annak először az embereknek kell a szabadságot visszaadnia, vagyis meg kell védeni a magyar munkahelyeket és újakat kell teremteni.

Vona Gábor arról beszélt Balatonfűzfőn, hogy munkahelyeket kell teremteni (Fotó: Penovác Károly)



Vona Gábor szerint az Orbán Viktor által hangoztatott egymillió munkahely azt jelenti, hogy vagy egymillió közmunkás lesz, vagy összesen ennyi munkahely lesz az országban, amiért meg kell küzdeni. Kitér arra, hogy a közmunkát összekeverni a foglalkoztatáspolitikával az cinizmus és dilettantizmus, ugyanis a közmunka szociálpolitika. Úgy vélekedett, hogy a közmunkának van létjogosultsága, de nem lehet összekeverni a munkahelyteremtéssel.

 



A pártelnök szólt arról, hogy szakértőik kidolgozták a Hét vezér tervet, aminek hét pillére van, például az agrárium, a mezőgazdasági gépgyártás, az építőipar, bányászat, vagy a megújuló energiaszektor, amelyek fellendítésével lehetne egymillió munkahelyet teremteni. Az ország adottságainak kihasználása, keleti piacok irányába való nyitás mind azt szolgálja, hogy létrehozzanak új munkahelyeket.

- Az Európai Unió az elmúlt 21 év legnagyobb társadalmi átverése volt, ma már nem az a kérdés, hogy mi lesz, ha nem lépünk ki, hanem az mi lesz, ha bent maradunk – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!