Balatonfüred

2015.03.27. 13:58

Vitorlázz egy kapszulában!

Balatonfüred - A vitorlafelvonás és a kötélcsomózás mellett a viharos Balatonon vitorlázást is kipróbálhatják egy szimulátor segítségével a vitorlástörténeti kiállítás látogatói.

Prevics Éva

A balatoni vitorlázást szimuláló viharkapszula az egyik leginterkatívabb eleme a most nyílt vitorlástörténeti kiállításnak. A látogatók egy szimulátorban próbálhatják ki, milyen a viharos Balatonon vitorlázni. Az öt főt befogadó kapszula három percig mozog, jobbra-balra dől, úgy, mint mikor a hajó viharba kerül a vizen. Eközben dörgés hangjait hallhattják és villámlás fényeit láthatják a látogatók. Mindez a gyerekeknek és a felnőtteknek is nagy élmény.

A kapszula körül nyolc méter hosszú megvilágított körpalást húzódik, melyre balatoni tájképet nyomtattak. Az épület, melyben a kiállítást berendezték műemlék, ezért átalakítást nem végezhettek belső tereken, az adott kialakításokkal kellett gazdálkodni. A szimulátor éppen ezért nem hosszúkás, hajó formájú, hanem tojás alakú. Így bár a kinézete nem, de a mozgása pontosan olyan, mint a vitorlásé.

Vitorlástörténeti interaktív kiállítás a balatoni vitorlázás legendás klubházának, a mai Vitorlás étteremnek az emeletén és teraszán nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!