Balatonfüred

2014.07.23. 14:55

Vidám falunap a templomromnál Dörgicsén

Dörgicse - Szemet gyönyörködtető helyszínen rendezték meg a Dörgicsei kulturális napok rendezvénysorozat falunapi összejövetelét a hétvégén.

Stiger Ádám

Az újonnan épült kemencében főtt a közös ebéd, melynek elfogyasztása után rövid sétát megtéve a Gernyén folytatódott a program.

Prágai István solymászbemutatója órákra maradásra csábította az érdeklődőket még a közel negyvenfokos hőség ellenére is. A település jó tanulója díj átadását követően az ősi templom tövében bábszínház várta a legkisebbeket. Elhangzott, hogy a Dör- gicséért Közalapítvány és az önkormányzat, valamint együttműködő partnereiknek köszönhetően az idei évben újabb beruházás valósul meg a településen.

A bakancsos turizmus kedvelőinek jó hír, hogy mintegy húszfős turistaszálló épül vidékfejlesztési források felhasználásával. A délután folyamán a projekt népszerűsítése érdekében játszóházzal, kézműves foglalkozással hívták beszélgetésre a helyi és érdeklődő családokat a program gazdái. Végül a Galiba együttes talpalávalója következett a Veszprém Bakony Néptáncegyüttes táncosaival. Július 25-én a Grániusz Udvarházban folytatódik a rendezvénysorozat a Nautilus együttes koncertjével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!