Balatonfüred

2013.03.12. 17:20

Testi és lelki egészségünk

Január végén kezdődött és április közepéig tart a Lovasi esték című rendezvénysorozat, melyen a testi és lelki egészségünkkel kapcsolatos témákat gondolhatjuk végig egy-egy kitűnő előadó közreműködésével.

Varga Ibolya

Az előadásokon a részvétel idén is ingyenes.

Az idei programban először dr. Simon Attila kardiológus mondta el, mit tehetünk az  infarktus megelőzéséért. Dr. Barancsi Márta és dr. Jámbor Imre ajkai háziorvosok a jó házasság titkait boncolgatták. Dr. Papp Lajos szívsebész a magyarság eredetéről tartott előadást. Dr. Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke egy friss helyzetképet vázolt fel a magyarországi egészségügy állapotáról. A következő előadás vendége március 17-én Böjte Csaba.  Március 20-án Erőss Zsolt hegymászó azt meséli el, hogyan tudott visszatérni súlyos balesete után a  Himalájába.  Március 27-én  dr. Zacher Gábor toxikológus mutatja be a  toxikológia tízezer  éves kultúrtörténetét   A varázsgombáktól a kémiai terrorizmusig címmel.

Sokan voltak kíváncsiak dr. Papp Lajos szívsebész előadására, amit a többihez hasonlóan  rögzítettek (Fotó: Orosz Péter)

Április 3-án Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a  magyar  mentők helyzetéről szól. Az előadás után gyakorlati bemutatót tart, melyen  mindent elmond,  amit az újraélesztésről tudnunk kell. A programsorozatot április 13-án  gyakorlati hétvégével zárják. Ezen 9 órától egész nap tart majd at  ökopiac a faluház udvarán. A gyerekprogramokat 10-től délig ütemezik.  Fóris Marietta családkonzulens  Gyermeknevelés a család mentális állapotának tükrében című előadása   10.30-kor kezdődik. Délben egészséges  ételeket mutatnak be.   Blaskó István a szellemi úton történő gyógyulásról szól 12.30-tól, 14-tól  Halmos Mónika  levendulás könyvét mutatják be, 15-kor indul  a gyógynövénytúra Takács Ferenc szakértővel, 16-tól dr. Antal Géza szól  az ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok hasznosságáról, 17-től  Zelina V. György mutatja be a sikerkönyvét. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!