Balatonfüred

2017.06.13. 17:55

Döntöttek a gimnázium felújításáról

BALATONFÜRED - Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy közel egymilliárd forintból hamarosan elkezdődhet a Lóczy Gimnázium teljes felújítása.

Sági Ági

A Duna Katalin igazgató, Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, Bóka István polgármester és Szabó Lajos tankerületi igazgató részvételével megtartott tájékoztatón kiderült, hogy a városban már húsz éve téma a Lóczy gimnázium felújítása. Bár ez idő alatt történtek kedvező változások, például kialakították a díszudvart, megépítették a tornacsarnokot, és átadták az Öveges-labort is, pályázatot ez idő alatt a felújításra nem sikerült nyerni.

 

Most egy nyertes KEOP pályázatnak köszönhetően bruttó 222 millió forintból megtörténhet az épület energetikai korszerűsítése. Június 2-án eldőlt az is, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében a TTT - azaz a tan-uszoda, tornaterem, tanterem - beruházások között a Lóczy gimnázium is szerepel nettó 688 millió forintos keret-összeggel. Ebből a két nyertes pályázati forrásból, azaz összesen közel egymilliárd forintból még egy emelet épülhet majd az Ady Endre utcai épületre hét tanteremmel, és a jelenlegiek felújítása is megtörténik majd. Kicserélik a nyílászárókat, külső hőszigetelést kap az épület és a fűtéskorszerűsítés is megtörténhet. A támogatás elnyerése azért is nagy jelentőségű, mert egyedüli középiskolaként a Lóczy szerepel a támogatottak listáján. Június 30-ig kell elkészíteni a beruházási koncepciót, aztán kezdődhet a tervezés és az engedélyeztetés. A munka leghamarabb 2018 januárjában kezdődhet el, és optimális esetben is egy évig tart majd.

Az átszervezéseket már tervezik, hiszen a munkálatok gyorsabban és könnyebben mehetnének, ha a tanítás az átépítés idején máshol folyna. A beruházás előrehaladásáról a gyerekeket, a szülőket és a közvéleményt folyamatosan tájékoztatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!