Balatonfüred

2014.09.01. 19:13

Meghalt Csincsi Ferenc a balatonfüredi zeneiskola igazgatója

Ötven éves korában, hétfőn meghalt Csincsi Ferenc, a balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskola igazgatója. Az intézményt 12 évig vezette, 20 évig pedig Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának vezetője és karnagya is volt.

Prevics Éva

A zenekar hagyományos farsangi koncertje. Vezényelt Csincsi Ferenc (Archív fotó: Győrffy Árpád)

A furedifuvosok.hu szerint Csincsi Ferenc Ajkán kezdte zeneiskolai tanulmányait. Később, mint harsonás jelentkezett a szombathelyi zeneművészeti szakközépiskolába, ahol már tubásként végzett. Pécsett dalkör és fúvószenekar-vezetést tanult. Az ELTE bölcsészkarán kulturális menedzseri diplomát szerzett. 1984-től öt éven át az ajkai zeneiskolában tanított. Tizenkilenc éves korától, 1983-tól 1993-ig az úrkúti mangánbánya fúvószenekarát vezette úgy, hogy 1987-től Ajkáról átjárt Balatonfüredre, a városi fúvószenekarban játszott. 1989-ben Füreden telepedett le. 1994-ben vette át a füredi városi fúvószenekar vezetését. A zenekar megalakulásának hatvanadik évfordulóján, 1995-ben minősítő koncerten két kategóriában arany diplomát kapott az együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!