Balatonfüred

2013.07.26. 08:38

Magyarok határok nélkül

Tíz kárpátaljai gyermeket (két kísérővel) nyaraltat augusztus 26-31 között Balatonfüreden egy panzióban a Pro Sanitatis Egyesület.

Varga Domokos Péter

Erről a megyei kórházban működő, nővérekből és orvosokból álló egyesület elnöke, dr. Dénes Tamás tájékoztatta a Naplót. A Pro Sanitatis Egyesület a múlt évben gyermek- és szépirodalmi könyveket, gyermekjátékokat és tartós élelmiszert juttatott el Beregszászra.

Akciójuknak akkor a Magyar könyvvel a magyar szóért nevet adták, a mostani szlogenjük pedig: Magyar tenger határok nélkül. Tavaly alakult ki a kapcsolatuk a Kárpátaljai Magyarok Református Egyházkerületével, mostani jótékonysági akciójukat is velük együttműködve szervezik. A füredi üdültetésen részt vevő gyerekeket a kárpátaljai református egyház választja ki, elsősorban tanulmányi eredményeik alapján.

Császár Gábor a dedikált 7-es számú mezt tartja Dénes Tamással. Aki a legtöbbet ajánlja érte, tíz kárpátaljai gyerek füredi üdülését segíti a befolyt összeggel  Fotó: Pro Sanitatis Egyesület)

 

Dénes Tamás elmondta, jótékonysági akciójukhoz sajnos nem sikerült pályázati forráshoz jutniuk, ezért a saját, egyesületi hozzájárulásokon kívül szükséges pénzt más módon próbálják összeszedni. Megkeresték a Magyar Kézilabda Szövetséget azzal az ötlettel, hogy válogatott játékosok dedikált mezeit árverésre bocsáthassák.

Mint Vetési Iván, a kézisek szövetségének elnöke, mint maguk a játékosok pozitívan álltak a kezdeményezéshez. Császár Gábor és Mikler Roland már dedikált, Nagy László a későbbiekben teszi ezt meg. Császár Gábor emellett azt is felajánlotta, hogy egy gyermek üdültetésének költségeit teljes egészében fedezi. A kárpátaljai gyermekeknek helyet adó panzió is kedvezményes árat ajánlott fel.

 

Mikler Roland dedikálja mezét. Aki a legtöbbet ajánlja érte, tíz kárpátaljai gyerek füredi üdülését segíti a befolyt összeggel (Fotó: Pro Sanitatis Egyesület)

 

Vetési Iván az egyszeri, konkrét segítséget mellett azt is felvetette,  mind a férfi, mind a női kézilabda válogatott játékosaival megbeszéli, valamennyien írjanak alá egy mezt és labdát, amit majd átadnak az egyesületnek. Liciten értékesíthetik ezeket is , a bevételt majd felhasználhatják a jövőbeni programok finanszírozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!