Balatonfüred

2014.09.19. 13:20

Idén is díjazták a legszebb kerteket Balatonfüreden

Egy mediterrán hangulatú kert lett az év kertje Balatonfüreden a Virágos Balatonfüredért versenyen. Díjat nyert a Vitorlás Étterem és a Református Általános Iskola is.

Prevics Éva

Már az utcáról is szép látványt nyújt, ápolt és jól komponált az év kertje Balatonfüreden. A szakmai zsűri szerint Ágoston Andrásné Orgona utcai kertje ezért érdemelte ki az első helyezést. A mediterrán hangulatú kertben sok dézsás növény is áll, ami szintén jól illeszkedik a kert hangulatához.

Ágoston Andrásné kertje lett az év legszebbje Balatonfüreden (Fotó: Prevics Éva)

Az idei versenyre csaknem nyolcszázan neveztek, az év kertje mellett díjakat adtak át családi ház, erkély, terasz, intézményi és vendéglátóhely kategóriában is, így díjazott lett a Református Általános Iskola és a Vitorlás Étterem is. A nyertesek virágvásárlási utalványt vihettek haza és élő virágot kaptak a Városháza előtt rendezett díjátadón.

(Fotó: Prevics Éva)

Bóka István polgármester köszöntőjében elmondta: Balatonfüreden rendkívül fontos a kertek, udvarok állapota, hiszen a legtöbb turista a látvány miatt választja a tóparti várost üdülése helyszínéül. Csizmazia Szilveszter szervező azt mondta, szeretnék ha jövőre minél többen online jelentkeznének a versenyre, ennek érdekében kis ajándékkal díjazzák majd azokat, akik az interneten regisztrálnak. Hozzátette: a jövőben főleg a balkonok felvirágosítására lesz a cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!