Balatonfüred

2014.11.21. 17:12

Hogyan takarékoskodnának a gyerekek?

Balatonfüred - Spórolni kell a vízzel, meg kell nézni mit veszünk a boltban, és hitel helyett inkább gyűjteni kell a pénzt - mindezt már a gyerekek is tudják. Nekik szerveztek takarékossági vetélkedőt a könyvtárban.

Prevics Éva

Ötödikes füredi és tihanyi iskolások ültek össze a könyvtárban, hogy több hétig tartó felkészülés után megmérettessék magukat a takarékosság témakörében. A diákok könyvekből készültek és fogalmazást is írtak arról, ők hogyan takarékoskodnának. Az írásokból kiderült: a vízzel és a villannyal spórolnának a legtöbben, de sokan megnéznék mit és mennyiért vesznek a boltban és azt is, mire vennének fel hitelt. A vetélkedőn különböző kérdésekre válaszoltak például arra, hogy hány éves kortól lehet bankkártyája egy gyereknek, honnan származik az első írásos feljegyzés a pénzről és melyik évben volt először magyar felirat a magyar bankjegyen.

A vetélkedőt az október 31-i takarékossági világnaphoz kapcsolódóan több mint harminc éve minden évben megrendezik a könyvtárban, a cél, hogy a gyerekeket minél hamarabb és minél hatékonyabban ráneveljék a takarékos életvitelre - mondta Tóthné Witmann Borbála gyerekkönyvtáros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!