Balatonfüred

2014.04.24. 19:05

Étkezés mesterfokon

Balatonfüred - A tagságnak is meglepetés volt, hogy tűzijátékos tortával ünnepelték működésük évfordulóját.

Varga Ibolya

Németh Krisztina elnök szavaból kiderült, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség ötvenéves múltra tekint vissza. Megyénkben tíz éve alakult meg Domonkos Miklós vezetésével a Lontai Egon Területi Gasztronómiai Egyesület és a Veszprém Megyei Gasztronómiai Egyesület, amely a térségben terjeszti a gasztronómiai értékeket. A gasztronómia a táplálkozás tudományát jelenti, de vannak olyanok ebben a szervezetben is, akik ezt művészi fokon művelik. A jelenlegi elnök 2012-ben vállalta el ezt a szerepet, de az adminisztratív teendők elvégzése után csak tavaly kezdhette meg azt a munkát, amit fontosnak tart.

Németh Kirisztina, az egyesület elnöke értékelte a munkájukat (Fotó: Penovác Károly)


Az idei terveik között havonta legalább egy nagyobb jelentőségű program, bemutató, verseny és szakmai kirándulás szerepel. A közgyűlésen dr. Andrásofszky Enikő, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének vezetője adott tájékoztatást a Mintamenza programról és a nem dohányzók védelmét szolgáló előírások idén március elsejétől hatályos változásairól. Az előadások után az egyesület tagjai alaposan körülnéztek a rendezvénynek otthont adó pincészetben és megkóstolták a borokat. Ezt követően hozták be a gyönyörű és rendkívül finom ünnepi tortát, amellyel a fennállásuk tizedik évfordulját ünnepelték. Mielőtt az ünnepi édességet megkóstolták, hagyományos pincei uzsonnát fogyasztottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!