Balatonfüred

2014.04.10. 14:26

Állásbörze Füreden - Készülnek a nyári szezonra

Most már végérvényesen ráfordulunk a balatoni idegenforgalmi szezonra, amit az is jelez, hogy csütörtökön Balatonfüreden a hagyományoknak megfelelően megtartottak az év első állás börzéjét.

Tremmer Tamás

A Balatonnál a szezonális foglalkoztatás az uralkodó, ami nem biztosít éves egzisztenciát. Balatonfüred önkormányzata abban érdekelt, hogy minél magasabb legyen az éves foglalkoztatás, de ezt a város önmagában nem tudja megoldani, ehhez munkahelyteremtő vállalkozások kellenek, mondta Hári Lenke alpolgármester.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Balatonfüredi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége a nyári idegenforgalmi felkészülés jegyében szervezte meg hagyományos állásbörzéjét. A rendezvény célja, hogy találkozási lehetőséget biztosítson a munkát keresők és a munkaerőt felvenni kívánó munkáltatók részére, illetve elősegítse a munkaügyi szervezet szolgáltatásainak megismerését.

Katonáné Bellovits Andrea, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója elmondta, országosan és a megyében is javultak a foglalkoztatási mutatók, csökkent a munkanélküliek száma, emelkedett a munkaerő kereslet. A bejelentett álláshelyek 2013 évi száma (21900) több mint kétszerese a 2010. évi adatnak. 2014. első negyedévében 4600 volt a bejelentett álláshelyek száma. A ciklusban a munkaügyi központ 2864 álláskereső elhelyezkedését támogatta, valamint 3800 személy munkahelyének megtartásához járultak hozzá.Kifejtette, megyénkben a szezonális ingadozás Balatonfüred térségében a legerősebb. Míg korábban a téli hónapokban majd 2,5-ször annyi volt a regisztrált álláskeresők száma mint nyáron, mára ez a szorzó a kétszeres alá esett. A térségben a téli hónapokban is ezer alá csökkent a regisztráltak száma.

A javuló helyzet a füredi állásbörzén is tetten érhető volt: csütörtökön 24 munkáltató 118 álláshelyet kínált, ami jóval alacsonyabb, mint például öt évvel ezelőtt. Az érdeklődők száma is megcsappant, máskor dugig volt a közösségi ház, most ehhez képest szinte csak lézengtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!