Balatonfüred

2014.07.05. 17:31

Alfa Romeo találkozó Balatonfüreden

Balatonfüred - Több ezer Alfa Romeo tulajdonos, rajongó és más érdeklődő ünnepelte együtt szombaton magyarországi Alfa Romeo tulajdonosok összetartozásának 10 éves évfordulóját.

Győrffy Árpád

Az Alfa Amore nevű társaság évente tartja összejöveteleit. Korábban az esztergomi bazilika előtti parkolóban találkoztak, amikor azt kinőtték, átköltöztek a Komáromba, a Monostori erődbe. A jubileum miatt jutottak arra, hogy ezt az összejövetelt valami bulisabb helyen kellene megtartani, így esett a választásuk Füredre. A korábban görögfaluként ismert SunCityben már a délutáni órákra több mint 700 Alfa Romeo érkezett a gazdákkal, családtagjaikkal, barátaikkal együtt itthonról és a környező országokból. A legrégebbi egy 1965-ben gyártott, fehér színű Giulia SS modell volt, de sok más külföldi kocsi mellett egy igazi olasz Polizia kocsi, egy 2004-ben gyártott Alfa Romeo 156 Sportwagon 1,9 JTD 16V típusú gép formájában. A találkozó igazi attrakciója a 2013-as Genfi Autószalonon bemutatott Alfa Romeo 4C típusú kocsi volt.  A torinói gyár 240 lóerős turbómotorral felszerelt gépét több színben is megcsodálhatták az érdeklődők.

Sokaknak talán már az autók látványa is önmagában elég lett volna, de különböző kísérő programok tették tartalmasabbá a hajnalig tartó bulit. A Magyar Autóklub és a Michelin biztonságtechnikai bemutatókat tartottak, a színpadon fellépett Zséda és Sípos F. Tamás, este pedig a Gyula egyedül jön. Nincs semmi elírás, a Gyula egyedül jön egy zenekar neve, amely sajátos rockzenében mixelt össze különböző stílusú slágereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!