Balatonfüred

2014.08.31. 16:35

A célokat jórészt elérték - Bóka István a füredi önkormányzat munkájáról

Nagyrészt megvalósult az a gazdasági program, amit választási ígéretként négy éve meghirdettek – összegezte véleményét a most záruló önkormányzati ciklusról dr. Bóka István polgármester.

Győrffy Árpád

Az alapvető céljuk az volt, hogy Balatonfüred egyre inkább egy élhető várossá alakuljon. Ne csak a part kapjon hangsúlyt, hanem teremtsék meg azokat az infrastrukturális feltételeket, amik az állandó lakosok mindennapi életét segítik, ugyanakkor a turizmust is szolgálják.

Bóka István sikeresnek ítéli az elmúlt ciklusban végzett munkát (Fotó: Győrffy Árpád)

– Az ilyen fejlesztések közül nagyon fontosnak tartom az Arácsi út teljes megújítását uniós támogatás és helyi forrás felhasználásával. Egy nagyon korszerű út jött létre, ami teljesen új burkolatot kapott, a légvezetékek pedig a földbe kerültek. Elkészült a hivatásforgalmi kerékpárút a felsőváros és a vízparti rész között, folytattuk a sétányépítéseket a parton, az intézményekben energiahatékonysági fejlesztéseket végeztünk. Nagyon hangsúlyos és jelentős beruházás volt a városrehabilitáció befejezése, aminek köszönhetően a hivatal, a felújított zeneiskola és a vásárcsarnok környékén egy teljesen megújult környezet jött létre. Rákaptunk az úgynevezett TAO támogatásra, tehát a társasági adó támogatásból próbáltuk részben az élsport, részben az utánpótlás-nevelés, a tömegsport és részben városi, iskolai célokat is szolgálni. Ennek keretében sportpályákat és gimnáziumi sportcsarnokot építettünk. Jelen pillanatban folyik az uszoda építése, megkezdődött az arácsi labdarúgópályák építése, illetve a Szent Benedek iskola tornacsarnokának felújítása.

Bóka István a fontos eredmények közé sorolja a strandok korszerűsítésének befejezését, a Tagore sétányon ki-alakított látogatóközpont elkészültét és rendkívül sikeres működését, az autóbusz-pályaudvar, a vasútállomás, illetve környékük felújításának megkezdését. Reményei szerint a munkát néhány hónapon belül befejezik.

Az elmúlt időszakban megváltozott az oktatási intézmények fenntartása, az államhoz, illetve egyházi kézbe kerültek az iskolák. Ahol a város működtető szerepet kapott, igyekeznek az oktatás számára a lehető legjobb körülményeket biztosítani.

A polgármester szerint van néhány olyan terület, ahol egyes hiányzó feltételek miatt még nem zárult le a munka, vagy nem történt igazi előrelépés, de összességében megvalósították a terveket, és a befejezetlen ügyeknél is közeledtek a megoldáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!