Balatonfüred

2014.02.02. 18:15

Áldás a torokbetegségek ellen

Balatoncsicsó - Mintegy százan köszöntötték Szent Balázs püspököt és vértanút szombaton a Balázs-hegy tetején álló Árpád-kori romtemplomnál.

Győrffy Árpád

A szentmisét vezető Léber Mihály nyugalmazott kanonok, címzetes esperes és Tódor Szabolcs keszthelyi káplán a 3. században élt gyógyító püspök közbenjárását kérte, hogy az új esztendőben mentesüljön mindenki a betegségektől. A hagyomány szerint Szent Balázs különösen a torok betegségeitől tudja megóvni az embereket.

Léber Mihály Szent Balázs közbejárását kérte áldásában (Fotó: Győrffy Árpád)

A Balatoncsicsó Fennmaradásáért Közalapítvány és a csicsói önkormányzat szervezésében zajlott rendezvény résztvevőinek többsége Keszthelyről kísérte el a búcsúi hagyományt balatoncsicsói plébánosként negyedszázada elindító Léber Mihályt. Most is itt voltak a veszprémi Deutsch Klub tagjai, akiknek évek óta visszatérő programja a Balázs-áldás és ráadásként egy kellemes pinceszer Mersicséknél. Több másik pince is nyitott ajtóval, jó borokkal és más finomságokkal várta a Balázs-áldásra érkezőket. A perselypénzt a romtemplom állagmegóvására költik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!