Balatonfüred

2013.02.16. 21:47

Tavaszhívogató festmények Balatonfüreden

Balatonfüred - A város utcáiban, jellegzetes épületeiben, a Balaton népszerű tájaiban és a Kárpát-medence más vidékeiben gyönyörködhetnek a nézők Holányi Julianna festőművész múlt héten nyílt kiállításán.

Győrffy Árpád

Az Óvárosi Művészkávéházban megrendezett tárlaton a tájképek mellett csendéletek alkotják az anyag zömét. Közös bennük, hogy mindegyik tobzódik az élénk színekben, szinte már valóságon túli erővel tárja elénk a néha meglehetősen szürke világot.

A megnyitó nagy számú közönségét Kozma Imre festőművész köszöntötte. A tárlatot Miklós Ferenc balatonfüredi református lelkipásztor ajánlotta az érdeklődők kegyeibe. Mint mondta, Holányi Julianna a tavaszhívogató emberek közé tartozik. Az ecsetjét szívébe mártja, és azt a világot teszi vászonra, ami bujkál benne. A tavasz sokoldalúságát, sokszínű arcát mutatja meg a tocsogós téli délutánban is.

Kozma Imre (balról), Holányi Julianna és Miklós Ferenc a kiállítás megnyitóján. Fotó: Győrffy Árpád

A nagyenyedi születésű művész könyvek, folyóiratok illusztrátoraként is ismert, és kiállításokkal is szerepelt már megyénkben több más mellett Révfülöpön, Várpalotán, Veszprémben és Balatonalmádiban. Füreden is láthatták már korában képeit. Három évvel ezelőtt a Bor-Kép-Tár '2010 biennálén elnyerte balatonfüredi önkormányzat díját.

A kiállítás március 7-ig tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!